Miért fontos a lúgosítás?


Ahhoz, hogy az emberi szervezetben a sejtek normálisan működjenek, fontos az állandó és optimális vegyi környezet fenntartása. Mikor az ember szervezete elsavasodik, akkor alakulnak ki a betegségek. A lúgosítás folyamatát elősegíthetjük. A szervezet savasodását kompenzálják a vérbe jutó lúgos ételek. A savtúltengés gyomorfekélyhez vezethet. Ezért érdemes olyan termékekhez, gyógynövényekhez fordulni, amik segítséget jelentenek a lúgosításban.

Savasító ételek: 
  • Cukor, süti, jégkrém, 
  • Mogyorókrém, pisztácia, földimogyoró
  • Tejszín, sajt, joghurt, zsíros túró, 
  • Sertés-, kacsa-, tyúkhús
  • Borjú, pulyka, májas hurka, libamáj, sertésmáj
  • Rizs, kenyér, kukoricapehely,
  • Tésztafélék tojással       
Lúgosító                                                  
 ételek:                                          
  • A gyümölcs minden mennyiségben
  • Dzsem, fagyi, méz, 
  • Hering, tőkehal és a többi édesvízi halak, 
  • Karfiol, hónapos retek, paradicsom, padlizsán, 
  • Saláta, zöldbab, fokhagyma, vöröshagyma, 
  • Brokkoli, uborka, spenót, petrezselyem, retek, 
  • Kelkáposzta, karalábé, zeller, cukkini, 
  • Kelbimbó, burgonya, sárgarépa